Blogg
Emma Byström

Vilken vecka!

Oj vilken vecka jag haft. I onsdag kom en ny häst hem till mig, som är här som test under 2 veckors tid. Tanken är att jag ska se vad hästen ”går” för och försöka hitta en ny ägare till honom. Det är en trevlig herr som alltid är snäll och vill ställa upp för sin ryttare. Jag känner mig otroligt tacksam över att jag fått det här förtroendet och möjligheten att jobba med den här hästen.

Donk och huvuddomare Gustaf Svalling.

Donk och huvuddomare Gustaf Svalling.

Under helgen har jag varit på Djurgården och tävlat med Donkan. Han  har som vanligt skött sig en kung. Jag har tyvärr haft några missar under båda dagarna i båda klasserna. Men jag är trots det väldigt nöjd med hans prestation som räckte till två placeringar. Igår lördag startade vi St:George och red ihop 66,9% vilket räckte till en femteplats i ett starkt startfält. Idag, söndag startade vi Intermediär I och fick ihop 68,3% och fin tredjeplats.

Sofia och jag påväg till lastbilarna efter prisutdelningen

Sofia och jag påväg till lastbilarna efter prisutdelningen

Under våren har jag och Don även hunnit med att göra våran debut i programmen med piaff, passage och byten i varje steg. Tyvärr vart den en riktig flopp. Inte riktigt så dåligt, men jag missade väldigt mycket i programmet och det var betydligt svårare än vad jag trodde. Det känns dock väldigt skönt att jag gjorde starten men självklart hade jag gärna velat prestera bättre. Men det var en bra avstämning för att se vart vi är i träningen. Nu blickar vi framåt och tränar och tränar ännu mer för att bli starkare och hitta tekniken i det riktigt svåra. Don är en fantastiskt häst som kämpar och kämpar för att göra det jag ber honom om. Vi båda är nybörjare när det kommer till piaff och passage vilket gör det mycket svårare och tar mycket längre tid allt lära. Med blod, svett och tårar tänker jag ta mig ditt jag vill, det kommer inte bli lätt men varje dag lär jag mig något nytt.

Jag har även hunnit med att bli diplomerad hästskötare under våren, vilket man behöver vara för att kunna utbilda sig till ridlärare eller tränare.

Kungen njuter av solen efter ett träningspass.

Kungen njuter av solen efter ett träningspass.

Om två veckor laddar vi om för nästa tävling som då är på fantastiska Strömsholm.

Dagens motto, våga chansa för att vinna.

Senaste inläggen.
Vilken vecka! 22 Maj
2015 01 Jan
SIHS 29 Nov
SIHS 28 Nov
SIHS 2015 27 Nov
SISH15 26 Nov