Blogg
Emma Byström

SIHS

Vilken dag!!!!

Gårdagen började tidigt redan 05.00 befann jag mig i stallet. Träningstid för dressyrhästarna kl o6.00, innan det var dags för Vectras start kl 11.12.

Vectra och mamma hade en bra framridning som såg av lugnt och avslappnad ut. Väl inne på banan klarade dom moment efter moment och låg på en fin procent. slutprocenten vart 68,97% och upp i ledning med två ryttare kvar.

Sista ryttaren Per Sandgaard red in med fin sina valack Final Cut, Paret har vunnit alla deltävling dom varit med i. Final Cut är en talangfull herre med mycket nerv men som dansade fram inne på arenan och red hem hela 70,00% och tog hem segern i finalen. Vectra och mamma slutade på en andra plats i finalen av Lövsta Future Challenge. Kunde inte vara annat än stolt. Vilken häst vi  har och vilken mamma jag har. Vi har så många att tacka, dom som har hjälpt mamma och Vectra på vägen hit. Lousie ”Lussan” Nathorst som är våran helt fantastiska tränare som ställer upp i vått och torrt.   Christopher ”Chris” Johnston som är familjens veterinär, det är han som håller våra hästar i topp skick och kommer som en räddare i nöden om något händer. Och Vectras ägare Eva Fraim.

Prisutdelning, tar emot pris från LFC grundare Antonia Ax:son Johnsson

Prisutdelning, tar emot pris från LFC grundare Antonia Ax:son Johnsson

Prisutdelning

Prisutdelning

Vi är verkligen glada över Vectra hon har varit lätt att ha med sig här på Friends och tog sig an sin uppgift på bästa möjliga sätt. Går efter klassen och en lunchpaus fick Vectra åka hem till Enköping igen. Nu väntar några dagars vila, som innebär att gå i skritten få massage och att gå i hagen o mysa.

Team Vectra,  Eva, Lussan, Angelia, Pappa Roffe, Vectra, Jag och mamma Gunilla

Team Vectra,
Eva, Lussan, Angelia, Pappa Roffe, Vectra, Jag och mamma Gunilla

Gårdagen bjöd på en hel del annat, jag och min syster Angelica hälsa på helgens stjärna kamelen Herman.

Puss på Herman

Puss på Herman

Trotts alla glädje och lycka inne på arenan, kom även sorg under kvällsföreställningen. Då Axel Olins ena körhäst dog efter målgången inne på arenan under fyrspannet.  Man släckte ner hela arenan så att veterinären och alla runt om kring kunde försöka rädda hästen. Under tiden som dom gjorde allt för att rädda hästen Filur så tände publiken ljus för att hedra den fantastiska lilla kämpen.

här hyllas Filur

här hyllas Filur

 

Hästen tillhörde stjärnkusken Tomas Eriksson som fanns med som groom till Axel under helgen. Hästen hette Filur och vart 23år, Filur har tävlat bla EM tillsammans med Tomas och varit endel av Tomas team i flera år. Filur var välförberedd för uppgiften och var fullt friskt. Man misstänker att han dog av ett brusten kroppspulsåder och cirkulatorisk chock. Detta händer tyvärr ibland och det är väldigt tråkigt när det händer. Sånt här kan hända när som helst, på tävling, träning eller hemma i hagen och det är inget man kan förutspå eller förebygga. Som tur är händer det rätt sällan.  Det här är verkligen en stor sorg för alla inblandade på Friends och framförallt för Axel och Tomas.

Tomas Eriksson Tillsamman  med hans bästa hästar Filur till vänster och Rolle till höger, EM-mästare båda två

Tomas Eriksson Tillsamman med hans bästa hästar Filur till vänster och Rolle till höger, EM-mästare båda två

Vila i frid Filur och tack för allt du gjort. <3

 

Senaste inläggen.
Vilken vecka! 22 Maj
2015 01 Jan
SIHS 29 Nov
SIHS 28 Nov
SIHS 2015 27 Nov
SISH15 26 Nov